Kempeleen Maratonklubi
Kempeleen Maratonklubi ry:n logo

Tervehdys!

Ari Kokkonen

Liityin maratonklubiin vuonna 1994, alkuvuonna, Marjakankaan Martin houkuttelemana. Olin juossut edellisenä syksynä Kempeleessä lopultakin ensimmäisen maratonini, joten täytin kriteerit. Olin haaveillut jo parinakin kesänä aikaisemmin maratonista, mutta se tuntui liian suurelta haasteelta.

Ensimmäinen tehtäväni Klubissa ja sen organisaatiossa oli Kempele-Maratonin kanslian hoito ja vastuu. Se siirtyi minulle Muhosen Maurilta 1994. Siitä lähtien se on ollut vastuullani. Viime vuosina hommaa on jaettu enemmän Lyytikäisen Joukon kanssa. Hyvänä apuna on ollut vuosien aikaan myös Viitajylhän Jorma, joka on ollut "kakkosmiehenä" kanslian toiminnassa. Olen saanut työskennellä hyvän henkilöstön kanssa, joten hommat ovat hoituneet yleensä hyvin ja varmasti.

Myös Kempeleen keväthölkässä olin useina vuosina yhtenä vastuuhenkilönä.

Hallituksessa on menossa nyt kolmas kauteni.

Leireille ja talkoohommiin olen osallistunut aktiivisesti.

Urheilu tuli mukaan jo poikasena. Yleisurheilu ja varsinkin suunnistus oli mukana noin 18-vuotiaaksi asti. Kesät kierrettiin kisoja, niitä riitti lähes jokaiselle viikonlopulle. Hiihtokin oli mukana jonkin vuoden, mutta ei se ollut minun lajini kilpatasolla. Urheilukipinä syttyi uudelleen reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen. Hölkät vetivät puoleensa ja varsinkin Isosyöte-hölkkä, todellinen maastojuoksu. Sen olen juossut yli 20 kertaa. Maraton alkoi kiinnostaa 90-luvun puolella, kun seurasin KeMaKi:n juoksijoiden saavutuksia. Olin muuttanut Kempeleeseen asumaan -87 ja näin Klubilaiset yhteislenkeillä ja sieltä pikkuhiljaa syttyi ajatus, että minäkin vielä joskus juoksen maratonin. Vihdoinkin -93 syksyllä rohkaisin mieleni ja osallistuin Kempeleessä ensimmäiselle maratonilleni. Kun alitin 3 h:n tavoitteeni "reilusti" (18 sekuntia), halusin jatkaa uraani. Tänä vuonna (2008) jäi ensimmäisen kerran maraton väliin. Viime vuosina juoksut ovat olleet vähäisempiä, erilaiset haitat ja vammat tahtovat häiritä hyvää harrastusta. Toivottavasti ensi vuonna pääsen taas maratonin lähtöviivalle..

Urheilusuorituksiakin on tullut tehdyksi:

Tässäpä tärkeimmät jutut
tv Ari Kokkonen