Kempeleen Maratonklubi
Kempeleen Maratonklubi ry:n logo

Rokkarin evoluutio

Markku Hänninen

Viime aikoina on lehdissä ollut uutisointia evoluutioteorian kannattajien ja kretionistien välisestiä köydenvedosta siitä saiko ihminen alkunsa apinasta vai loiko sittenkin Jumala hänet omaksi kuvakseen alun perin.

Nyt sitten olen saanut "todisteen" evoluution puolesta.

Muutama kymmen vuotta sitten Oulun Kuusisaaren valloitti joka kesä tapahtuma joka kantoi nimeä "Kuusrock". Elimme vapaan rakkauden ja vapaan keskioluen aikaa - Kesät olivat kuumia, yhtyeet huippuluokkaa ja v volyymi sen mukaista. Olipa yhtye mikä hyvänsä niin kaikkia niitä yhdisti eräs hoikka, pitkätukkainen, oululaismies. Lavan reunalla hääräsi promoottorina MAKE. Vuodet vierivät ja paikalliseten diskojen "jukkana" tapasi hääriä sama MAKE. Mies oli siis rock päästä jakoihin.

Sitten koitti se hetki joka todistaa evoluutioprosessin tapatuneen Itse sain viitteitä tapahtumasta puhelinkeskustelusta jossa MAKE kertoi olevansa muuttunut mies. Menneitä olivat ajat rock-promoottorina ja edessä olivat pitkät juoksulenkit kohti hyvää kuntoa. Aluksi en oikein ottanut todesta tätä muutosta mutta pian MAKE sai allekirjoittajan epäivykset kyseenalaiseksi juoksemalla maratonin ja kaiken lisäksi alottelijalle hienoon aikaan

Rokkarista lieveilmiöineen oli siis tullut juoksu-urheilija. Siinäpä arkipäivän evoluutiota kerrakseen (huomaa ZZ TOP:n fanipaita ja lenkkikengät - siinäpä oiva todiste evoluutiokehityksestä)..

Muutosprosessin alkamisesta on kulunut jo vuosia ja evoluuti senkun jatkuu. Tulokset ovat parantuneet, ottaen ikävähennys huomioon, sillä MAKE löytyy säännöllisesti tuloslistan kärkipäästä kisasta toiseen. Tällä hetkellä rekordinsa maratonilla on 2.51 ja mihin ehtiikään.

Rokkarihan on Markku Hänninen