Kempeleen Maratonklubi
Kempeleen Maratonklubi ry:n logo

WORLD MASTERS ATHLETICS CHAMPIONSHIP STADIA, LAHTI, FINLAND, 28 JULY - 8 AUGUST 2009
Kempeleen Maratonklubi osallistui Veteraanien Yleisurheilun MM-kisoihin suurella joukolla. Kuvassa lähes kaikki Lahteen lähteneet urhot.
Ylärivi vasemmalta: Juha-Matti Lehtinen, Jarmo Holappa, Keijo Pulkkinen, Ari Kokkonen, Markku Hänninen, Veikko Isokangas, Markku Pietilä ja Jouko Lyytikäinen
Alarivi: Teemu Hasu, Paavo Takalahti, Juha Pulkkinen, Juha Liljamo ja Eero Moilanen
(kuvasta puuttuvat Tatu Luokkanen ja Kari Takalo)Kilpailujen tulostaso osoittautui yhtä korkeaksi, kuin suorituspaikoilla kisaviikoilla mitatut lämpötilatkin.Avajaisissa tuli esille, että osanottajia on eri puolilta (90 eri maasta) maailmaa.

Suomalaisiakin oli mukana... joukon jatkona...


Etelä-Amerikasta saakka...


Urheilu yhdistää...

Osanoton vahvistaminen tehtiin ja kilpailunumerot haettiin Lahden suurhallistaMaastojuoksut aloittivat MM-kisat...

ennen starttia jaksaa vielä hymyillä

kun on ympärillä naiskauneutta jailoisia kasvoja!

lähtöviivalla aikuisten sarjat (M60 – M90)...Kärkikaksikko...Nuorempien poikien startti...Tommy Ekblom vauhdissa jasitten meidän Kari ...ja maalissa...Kari Takalo(201) ja Olli Juntunen(101)

Tulokset tulivat ilmoitustauluille nopeasti.Jouko tyytyväisenä tuloksiin (ei jäänyt entinen huippuestejuoksija kauas) "ensi vuonna Sacramentossa..." ...Maastojuoksussa (8 km) olivat Kempeleen maratonklubista mukana Takalon Kari(M50, 43.) ja Lyytikäisen Jouko(M 55, 36.).

Veteraaniurheilija on jo oppinut sisäsiistiksi.Virkeät tytöt valmistautuivat ratakävelyihin...ja hopeaa tuli!

Kiekonheitto

Kiinalaisilla on omia nimityksiä yleisurheilun heittolajeille: Moukarinheitto on heille "ketjupallo", kuulantyöntö tarkoittaa "lyijypalloa" ja kiekonheitollekin löytyy persoonallinen termi: "rautapiirakka".

"Rautapiirakan" heitto on raavaiden miesten tiukka laji,joten se sopi Veikolle, kuin nenä päähän...Isokankaan Veikko osallistui ( M55) kiekkoon ja sijoittui kovatasoisessa kisassa 23.

Maraton:

Maratonin startti tapahtui jo klo. 9.00. Lähdössä oli lämmintä 24 astetta varjossa ja päivän edetessä lämpöä oli auringossa pitkälti yli 30 astetta. Ei ihme, että monituhatpäinen katsojajoukko kannusti ja ihmetteli kova(päisiä)kuntoisia urheilijoita!

Call- roomin läpi piti mennäverryttelyalueellePoikia vielä hymyilyttää. Luokkasen Tatu (129),Lehtisen Juha-Matti(121),Paavo Takalahti (113) ja Keijo Pulkkinen(154) ennen starttia.Sitten onkin lähdön aika...Maalissa oli "helppo" hymyillä rankan taipaleen jälkeen. Ilmeistä voi päätellä, miten kisa kultakin meni...Pulkkisen Juha (153) teki kovan ajan!

Teemu Hasu (55) selvitti reitin myös hienosti.

Kokkosen Arilta(103) ei hymy hyydy, vaikka helle pehmensi asfaltinkin...Se on siinä. Juha Liljamo (121) maalissa..ja bansku maistuu Holapan Jarmolle(64)...Paavo näytti nuoremmille, ettei kuumuus tunnu missään!Maalissa hyvävoimaisena Pietilän Markku(161) ja

sirkeä N70- sarjan voittaja:Sitkeä Paukkerin Heikki (105) saapui maaliin...

"Oli kovin (kuumin ja rankin) maraton missä olen ollut mukana" sanoi Heikki ja puheille on katetta, sillä maratoneja on juostuna jo yli 150!

Maratonin palkintojenjaossa oli sinivalkoista juhlaa:Veteraaneja palkittin myös 4 x 400 metrin viestistä...JA LOPUKSI

M70:n sarjan joukkuekilpailussa Suomi voitti hopeaa!

mukana Kempeleen maratonklubin Paavo Takalahti!

Maratonille lähti matkaan 13 klubilaista, joista kolme( Luokkasen Tatu, Pulkkisen Keijo ja Lehtisen Juha-Matti) joutuivat keskeyttämään matkantekonsa. Sitävastoin loput taistelivat urhoollisesti ankarasta helteestä huolimatta maratonin maaliin: Seuramme puheenjohtaja osoitti omalla juoksullaan kuuluvansa ikäluokkansa maailman kärkipäähän, sillä hän sijoittui seitsemänneksi ja oli mukana Suomen hopealle sijoittuneessa joukkueessa!

Vaatimaton mies totesi palkintojenjaossa, että "MM-Sacramentosta 2011 lähdetään hakemaan parempaa suoritusta ".

M40 sarjassa juoksivat Juha Pulkkinen hyvällä ajalla (23.), Teemu Hasu (40.), Jarmo Holappa (43.) ja Juha Liljamo (46.). M45 sarjassa: Kokkosen Ari oli (38.), Eero Moilanen oli (62.) M55 sarjassa Hännisen Markun sijoitus oli (29.). Pietilän Markku juoksi (M60) sarjassa (40.), Paukkerin Heikin ( M65) sijoitus oli (29.)
Katseet siis kohti "pikkukaupunki"Sacramentoa.....................................!(Vuonna 2004 kaupungin väkiluku oli noin 454 330. Vuoden keskilämpötila on 16 astetta ja heinäkuussa 30 astetta)

kuvat: Jouko Lyytikäinen, Tatu Luokkanen, Keijo Pulkkinen ja Juha-Matti Lehtinen

Koosteen kokosi Juha-Matti Lehtinen

Edellinen juttuSeuraava juttu